Chișinău, bd. Grigore Vieru, 28
+(373 22) 228-580
RO RU
Despre VL Persoane juridice Persoane fizice Produse Parteneri Ultimele oferte Noutăţi Contacte Informatii Generale
Termeni de bază
TERMENI DE BAZĂ
 
Contractul de leasing – este relaţia contractuală prin care o parte, denumita locator/finantator, transmite pentru o periodă determinată dreptul de folosinţă asupra unui bun al cărui proprietar este, celeilalte părţi, denumită locatar/utilizator, la solicitarea acesteia, contra unei plăţi periodice, denumită rata de leasing.

Comision de administrare - reprezintă contravaloarea serviciului de analizare, procesare şi evaluare a cererii de acordare a finanţării în sistem leasing şi de urmărire a contractului pe parcursul derulării acestuia.
Valoare de intrare - valoarea la care a fost achiziţionat bunul de către finanţator.

Valoare totală – suma totală constituită din avans, comision de administrare şi ratele de leasing.

Rata de leasing - plată periodică , care reprezintă o cotă-parte din valoarea de intrare a bunului şi dobânda de leasing.

Asigurarea CASCO – are ca obiect asigurarea mijloacelor de transport şi a locurilor din mijloacele de transport în conformitate cu condiţiile speciale stipulate de către compania de asigurare.

Înregistrarea bunului. Bunul finanţat va fi luat la evidenţa contabilă a companiei de leasing şi înregistrat pe numele companiei. După încheierea perioadei de leasing bunul va trece în proprietatea locatarului.

Achitare anticipată. Locatarul are dreptul să achite anticipat contractul de leasing, dar nu mai devreme de 12 luni, cu achitarea unui comision în mărime de 1% din valoarea rămasă.

© Copyright 2011 Victoria Leasing.
Toate drepturile rezervate
Termeni de bază Informatie juridica
Site realizat de: